Iridologija

Iridologija je tehnika odkrivanja deficitov. Z iridoskopom pogledam oko stranke. Iridološka tehnika mi nudi podroben vpogled v energijsko – deficitarno stanje osebe, ki je pred menoj.

01 IRIDIOLOGIJA

Primer uspešne prakse

Stranka bi želela narediti detox jeter. Karkoli je poskusila, ni bilo uspeha. Z iridoskopom sem preverila energijsko stanje stranke. Takoj je bilo jasno, da bo težko izvedla detox česarkoli, ker je bila njena esencialna energija šibka. S primernim naturopatskih pristopom si je stranka energijo najprej okrepila in potem je bil detox jeter učinkovit.

Za oči velja, da so ogledalo duše.

Na tem mestu bi, kot zanimivost, omenila tudi družinske vzorce. Kadar mamice pripeljejo svoje otroke na pregled, pogledam tudi oko mame. Zgodi se, ne tako zelo redko, da me zmrazi po celem telesu – mati in otrok imata »isto« oko.  Po pogovoru se potem izkaže tudi, da je mama imela podobne težave (ali pa jih še vedno ima) kot jih ima sedaj njen otrok. To so vzorci družin, tako vzorci kuhanja kot obnašanja, vzgoje. Tem prastarim vzorcem je zelo težko ubežati, se jih pa da ozavestiti in potem zavestno delati na prevzgoji le-teh. Vendar bo otrok težko kaj sam naredil, če na tem ne bosta v prvi vrsti delala mama in oče.

02 IRIDIOLOGIJA

Primer uspešne prakse

 Nenehne bolečine v želodcu. Stranki ne pomaga nič. Gastroskopija ni pokazala nič, vse BP. Skozi pogovor stranka pove, da se ne čuti, da bi bila kakorkoli pod stresom ali v stiskah ali karkoli. Ko sem preverila oko, se je jasno kazal energetski deficit želodca. Ponovno je pomagal primeren naturopatski pristop.