Naturopatsko prehransko svetovanje

Naturopatija upošteva zakone narave, zakone letnih časov in zakone dnevnega bioritma. Upošteva zakonitosti telesne konstitucije. Prehrana je bistvo, je informacija ki jo dnevno večkrat na dan pošiljamo v telo. Naša telesa so fascinantna. Vseskozi se trudijo delovati po svojih najboljših močeh, glede na prehrano, ki jo dnevno uživamo. Poskuša se čistiti. Na dnevni bazi odpravlja toksine, ki jih pridobivamo skozi hrano in presnovo le-te. Nenehno se trudi za nas. Pravijo, da je telo bivalni prostor naše duše in da je pomembno, kakšen ta prostor je. Da je čist, zračen, energijsko vitalen; da je zdrav. In zdravje je vse. Če ni zdravja, je vse postranskega pomena.

Pri naturopatskem pregledu se nadvse skrbno posvetim navadam prehranjevanja strank. Nato skupaj naredimo korekcije v jedilniku.

Naturopatski center NATERÍ-prehransko svetovanje

01 PREHRANSKO SVETOVANJE

Primer uspešne prakse

Pride gospa, po konstituciji ledvični tip vendar z napetim trebuhom kot bi bila v 7. mesecu nosečnosti. Sama pove,da je preizkusila vse živo, nič ji ni pomagalo. Njena prehrana je bila sicer v redu, vseeno sva naredili minimalne korekcije pri zajtrku in večerji. Kot dodatek pa sem ji priporočala zgolj eno stvar, zjutraj na tešče. Po treh mesecih ne more verjeti, da ji je taka enostavna in nadvse naravna stvar lahko tako zelo pomagala. Govorim o soku Zelene. Vendar tudi sok Zelene ne bo pomagal, če se ga ne uživa ob pravem času na pravi način.

Naturopatsko prehranjevanje ni dieta. To je pot prehranjevanja s katerim si z vsakodnevnimi pravimi informacijami krepimo življenjsko energijo.